Pe scurt

  • Formatie cu 5 instrumentisti experimentati
  • Energici si pasionati
  • Voce principala feminina

Despre noi

Theresa May a prezentat săptămâna trecută  un plan privind abordarea în negocierile cu Bruxellesul. Guvernul britanic vrea să obţină o zonă de liber-schimb între Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, şi ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, au demisionat în semn de protest faţă de acest plan.
“Dacă vor semna un astfel de acord, noi am prefera colaborarea cu Uniunea Europeană, în locul celei cu Marea Britanie, astfel că un tratat (SUA-Marea Britanie -n.red.) probabil ar fi exclus. Dacă fac acest lucru, atunci probabil că acordul britanicilor cu Statele Unite nu va fi făcut”, a atras atenţia Donald Trump, potrivit cotidianului The Sun. Planul Theresei May “va afecta în mod categoric relaţiile comerciale cu Statele Unite. Din nefericire, vor fi influenţe negative. Noi oricum avem destule dificultăţi cu Uniunea Europeană. Luăm măsuri chiar acum în relaţia cu Uniunea Europeană deoarece nu au tratat Statele Unite corect în relaţiile comerciale”, a explicat Donald Trump, care a impus taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu, inclusiv din ţările UE, şi vrea să limiteze importurile de autovehicule din spaţiul comunitar.
Referindu-se la afirmaţiile fostului ministru britanic de Externe Boris Johnson, care a observat că Donald Trump ar avea o abordare “extrem de dură” în negocierile pe tema Brexit, liderul de la Casa Albă a spus: “Are dreptate. Eu aş fi negociat mult diferit. Chiar i-am spus Theresei May cum să procedeze, dar nu a fost de acord, nu m-a ascultat. A vrut să meargă pe alt drum. Aş spune chiar că a mers în sens invers. Şi este în regulă. Va negocia aşa cum ştie mai bine. Dar este rău ce se întâmplă”.